Gebruik zonnebrandcrème

Gebruik zonnebrandcrème

De avondvierdaagse is een buitenevenement. Daarom is het tijdens zonnige dagen belangrijk om aandacht te besteden aan bescherming tegen de zon. Het gebruik van zonnebrandcrème speelt hierbij een belangrijke rol.

Bescherming tegen UV-straling

Tijdens de avondvierdaagse loop je in de vroege avond. Hoewel de zon dan minder krachtig is dan midden op de dag, kunnen de UV-stralen nog steeds schadelijk zijn voor de huid. Langdurige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot zonnebrand, huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker. Daarom is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen. Zeker voor (kleine) kinderen.

Hoe zonnebrandcrème te gebruiken

  • Kies de juiste factor: Voor een optimale bescherming wordt aanbevolen een zonnebrandcrème met een zonnebeschermingsfactor (SPF) van ten minste 30 te gebruiken. Dit biedt voldoende bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen.
  • Royaal aanbrengen: Zonnebrandcrème moet rijkelijk worden aangebracht op alle blootgestelde huiddelen. Vergeet niet om gevoelige gebieden zoals oren, nek en de achterkant van de benen te bedekken.
  • Voldoende tijd van tevoren aanbrengen: Breng de zonnebrandcrème minstens 20 minuten voor het begin van de wandeling aan, zodat deze goed in de huid kan trekken en effectief kan zijn.
  • Herhaal het aanbrengen: Als de wandeling langer duurt of als je veel zweet, is het belangrijk om de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan te brengen voor voortdurende bescherming.

Aanvullende maatregelen

Naast het gebruik van zonnebrandcrème kunnen andere maatregelen bijdragen aan een betere bescherming tegen de zon. Draag bijvoorbeeld een pet met een brede rand om het gezicht en de nek te beschermen, en kies voor kleding die UV-werend is. Zonnebrillen met UV-bescherming helpen de ogen te beschermen tegen schadelijke stralen.